2006_2 Pääkirjoitus

”On kuin ois syksy, kun sataa ja sataa…” . Näin soivat päässäni Pauli Hanhiniemen sanat talsiessani yliopistolta pimeyden vallitessa kotiin päin. Mieliala on sään mukainen. Ikkunoiden kauniit jouluvalot hukkuvat mustaan maisemaan. Vaivalla askarrellut joulukortit käpristyvät kosteudesta matkalla postiin. Joulumieltä tuntuu olevan mahdotonta tavoittaa. Mikä avuksi?

Joulufiilis on loppujen lopuksi enemmän kiinni asenteesta kuin säästä. Aloita tekemällä valkea joulu vaikka väkisin: askarteluliikkeista saa purkissa kätevästi tekolunta, jolla voit suihkuttaa ikkunoihisi kauniin jouluisen näkymän. Silmälasien omistajat voivat myös kokeilla samaa kikkaa linsseihinsa ja nauttia lumisesta maisemasta missä kulkevatkin.

Autenttisen pakkastunnelman luomiseksi voit vielä säätää pattereitasi reilusti kylmemmälle. Samalla säästät sähkölaskussasi ja voit käyttää kertyneet lantit vaikka hierojalla.

Tekolumella vuorattuun olohuoneeseen on sitten hyvä vetäytyä rennoin hartioin polttelemaan kynttilöitä ja kuuntelemaan joulumusiikkia viltin alta. Kenties nauttia muutama lasillinen glögiä lämpöa antamaan. Hengittää syvään piparintuoksua (sitäkin saa nykyään hajusteena, ei tarvitse stressata leipomisesta) ja antaa joulun tulla ­- sydämeen asti.

Tämän lehden myötä toivotan kaikille Panopticonin lukijoille lämmintä joulumieltä, rentouttavaa joululomaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2007!

Sonja Issula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti