2007_1 Katsaus Mentorin kevääseen

KATSAUS MENTORIN KEVÄÄSEEN – ELI MITÄ KAIKKEA TAPAHTUIKAAN VAPAA-AJALLA

Mentorin uudet vapaa-aikavastaavat Jarmo, Kari sekä allekirjoittanut siirryimme tehtäviimme tammikuun lopulla ja ensimmäisenä tapahtumana järjestimme ystävänpäivän illanistujaiset. Tapahtuman paikkana oli TOAS:n Markuksentori, jonne saapui jopa 25 ystävänpäivän viettäjää. Vaikka mainoksessa melkein lupailtiin lähes alkukantaisen villiä menoa, oli tunnelma kuitenkin tuolloin 15. helmikuuta lähinnä lämmin ja rauhallinen. Illan aikana intouduttiin kuitenkin reenaamaan sitsilauluja kevään sitsejä silmällä pitäen. Jarmon ja Karin vetämä kompatietokilpailun visaiset kysymykset, jotka aiheuttivat kiivastakin keskustelua ryhmissä nostivat välillä desibelejä. Taitaa vieläkin kysymykset askarruttaa jonkun Mentorilaisen mieltä. Illan aikana monet nauttivat juomaa omasta pullostaan, mutta myös tarjolla olleet sydämenmuotoiset sämpylät sekä vaaleanpunaiset sydänleivokset tekivät kauppansa. Richard Cheesen säestyksellä illasta jäi hyvä mieli, suupieliin kookoksenmuruja ja kotiin tai kolmiobileisiin matka jatkui kevyemmin askelin.

Maaliskuussa Mentor aloitti lähtölaskennan kesään, kevään kuumimmilla kesäbileillä. Paikanpäälle saapui (tai lähinnä löysi) noin 15 kesäkissaa ja kollia. Minimi dresscodina oli aurinkolasit, jotka löytyivät melkein jokaiselta, mutta vähän vaihtelevammin oli uskallettu pukeutua kesävetimiin vielä kylmänä maaliskuun päivänä. Vanhalla domuksella oli tunnelma kuitenkin katossa: kajareista soi kesähitit, baaritiskillä oli mahdollisuus tehdä omia drinkkejä ja suolaisen nälkään naposteltiin nachoja. Menoa jarrutti kuitenkin monen lähestyvät tentit ja seuraavan aamun koulupäivä. Kun lähinnä vanhemman polven mentorilaiset lähtivät jaloista, käänsi nuorempi vuosimalli nupit kaakkoon ja varmisti ettei kukaan Tampereen yössä epäilisi, millä fiiliksellä kasvatustieteilijät ottavat saapuvan kesän vastaan.

Huhtikuuta aloittelimme hieman rauhallisimmissa merkeissä. Kaikesta pääsiäisen juhlinnasta ehkä vielä uupuneena kokoonnuimme lautapeli-iltaan Kotibaariin Keskustorille. Osanotto oli hieman heikko, mutta riittävä ja alle kymmenen hengen voimin pelasimme mm. aliasta, vaikka SM-liigan loppuottelu taisi viedä hieman joidenkin huomiota.

Huhtikuun puolella otimme vielä varaslähdön vappuun. Vappuaatto sijoittui tänä vuonna maanantaille, joten päätimme viettää Mentorin vappua sitä edeltävänä perjantaina. Bileiden teemana oli olla vapun varjossa, eli jotain gootti-angsti -akselin väliltä. Bileet järjestimme jälleen Markuksentorilla, sillä se samalla antoi mahdollisuuden avata grillikauden. Vapunviettoon ilmoittautui 35, joista melkein jokainen myös saapui paikanpäälle, jokunen jopa jo kello viideksi, jolloin bileet starttasivat. Ilmoittautuneita kehotettiin ottamaan omat lihat mukaan, mutta talon tarjoamat kasvisvartaat ja salaatit kevensivät hieman illan ateriaa. Grillattavat huudeltiin alas sangrialla tai mansikkaboolilla, joiden seassa kuplivat ja sauhusivat huomiota keräävät hiilihappojäät. Sisätilat oli tunnelmaa luomaan vuorattu mustaksi ja sisäpihan grillissä tuli löi tuulisena iltana lieskaa välillä puolen metrin korkeudessa, joten pirullista tunnelmaa warjowapusta löytyi. Suurin osa oli löytänyt komerostaan jotain mustaa päälle pantavaa ja löytyi sieltä Kissin Gene Simmonskin. Ilta sai kuitenkin yllättävän käänteen, kun joukko poikia saapui tuomaan ”love for everyone” tuoksusaippuakuplien saattelemana ja ”balls of love” jäi vieläpä koko loppu illaksi muistuttamaan rakkauden ilosanomasta. Illan aikana skoolattiin vapun sekä Mentorin kevään päätöksen kunniaksi. Lisäksi ohjelmanumerona oli rakentaa ”sielu” Studio julmahuvin tyyliin, tarjolla olevasta materiaalista (mm. rautalankaa, metallia, muovailuvahaa) ryhmien kesken käyty kisa ratkaistiin lopulta huutoäänestyksellä. Illan pimentyessä popsittiin kilpaa myös mustaa, eli sitä itteensä Tammelantorilta. Ilta päättyi Markuksentorilla lähempänä puolta yötä, josta monen matka jatkui rokkibaari Amadeukseen, ja nähtiinpä Mentorin hallituksen jäseniä jopa Aleksanterinkadun Doriksessa.

Allekirjoittanut kiittää kollegoitaan hyvästä yhteistyöstä sekä kaikkia mentorilaisia, jotka ovat panoksellaan tehneet tapahtumakeväästä erittäin onnistuneen. Näemme jälleen syksyllä, jolloin on ohjelmassa taas rutkasti uusia tapahtumia ja tempauksia ja toivottavasti paljon uusia kasvoja!

Kaisa Uusitalo, vapaa-aikavastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti