Panopticon testaa: Opiskelijan Tampereen uudet nettisivut


Tällä kertaa Panopticon päätti yksittäisten etujen testaamisen sijaan esitellä Opiskelijan Tampereen uudistuvia nettisivuja. Sivut saavat lopullisen muotonsa kesän aikana, mutta sivuilta löytyy jo nyt paljon uutta. Suurin osa tamperelaisten yritysten opiskelijaeduista on voimassa elokuun loppuun asti, mutta osa eduista jatkuvat aina ensi vuoden puolelle. Uudistuneilla nettisivuilla toimii etujen esittelyjen lisäksi myös muun muassa asunnon-, ja kämppivälitys, kauppapaikka ja sivut esittelevät Tamperetta monipuolisesti.

Uudistettujen nettisivujen etusivu on saanut modernin ulkoasun. Taustalla komeilee talvinen maisema Tammerkoskesta ja Hämeenkadusta, Tampereen keskeisimmistä paikoista. Sivujen ylälaitaan on koottu erilaisia valikoita, joista sivuilla kävijä voi helposti löytää etsimänsä. Uutta ovat Tunne Tampere sekä Kulttuuri ja Vapaa-aika –osiot, joista etenkin uudet opiskelijat löytävät perustietoa kaupungista sekä sen monipuolisista palveluista. Etusivun keskellä komeilee Googlemaps-pohjainen kartta, josta voi itse selailla erilaisia opiskelijaetuja klikkaillen erilaisia hakuehtoja. Kartan alapuolella puolestaan pyörii uutisbanneri, josta löytyvät uusimmat julkaisut.

Nettisivujen vasen laita on varattu Opiskelijan Tampereen Facebook-mainokselle sekä tykätyimmille eduille, asunnoille sekä ilmoituksille, joita sivuilta löytyy. Samalla mainostetaan myös kuukauden opiskelijaystävällisintä yritystä. Sivun alalaidassa on aloitettu myös kalenteri, johon tullaan kokoamaan suurimpia opiskelijatapahtumia. Tällä hetkellä kalenteri kertoo Hämeenkadun Appron täyttävän jo 30 vuotta, ja ajankohtana on lokakuun yhdestoista päivä. Innokkain haalarikansa voikin merkitän päivän jo kalentereihinsa.

Kaiken kaikkiaan uudistuneet nettisivut vaikuttavat todella tyylikkäiltä. Jokin verran sivut ovat kesken, mutta varmasti kesän aikana ne täydentyvät. Sivuista tulee olemaan paljon apua Tampereelle ensi syksynä muuttaville opiskelijoille, joille kaupunki ja opiskelijaedut ovat uusia. ”Vanhoille” opiskelijoille erityisen hyödyllisiä tulevat olemaan asunnonvälityspalvelu, työpaikat -osio sekä kauppapaikka, jossa voi myydä, ostaa ja antaa tavaroita. Ehkäpä sivut kehittävät vielä muitakin uusia osioita, jonne saadaan kerättyä keskitetysti tamperelaisopiskelijoita hyödyttäviä etuja ja palveluita.


Ulla-Mari Kuusinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti