Hei, Mentorlainen, oletko jo kuullut Kasvosta?


Tampereen yliopiston kasvatustieteiden opiskelijat Kasvo ry on yksikköömme vuoden alussa perustettu yksikköjärjestö, joka toimii kaikkien Edun ainejärjestöjen ja hallinnon opiskelijaedustajien sekä muiden erilaisissa työryhmissä työskentelevien opiskelijoiden yhteistyökanavana. Yksikköuudistuksen myötä ainejärjestöt alkoivat kaivata tiiviimpää yhteistyötä ja sen myötä syntyi ajatus yksikköjärjestöstä. Kasvon tarkoitus onkin tiivistää sekä ainejärjestöjen keskinäistä yhteistyötä että ainejärjestöjen hallopedien välistä yhteistyötä, tukea toimijoiden verkostoitumista ja mahdollistaa voimavarojen yhdistäminen niissä asioissa, joissa se on tarpeellista. Yksikköjärjestöjä on tällä hetkellä omamme lisäksi kahdessa yksikössä, JKK:ssa ja YKY:ssä.  Kasvon jäseniä ovat kaikki kuusi yksikkömme ainejärjestöä: ITU ry, Kalma ry, Mentor ry, Oka ry, Tamaus ry ja Reettorit ry. Kasvon jäsenistö ei siis koostu yksittäisistä opiskelijoista, mutta ainejärjestöjen jäsenyyden kautta olet Mentorin jäsenenä automaattisesti myös Kasvon jäsen.

Kasvolla on hallitus, johon pyritään valitsemaan jäsen jokaisesta jäsenjärjestöstä. Hallituksen jäsenten tehtävänä on tukea ainejärjestöjen välistä yhteistyötä ja pitää yhteyttä yksikön henkilökuntaan ja muihin yhteistyökumppaneihin. Kasvon toiminnan ytimessä ovat kuitenkin jaostot, joihin kuuluu edustajia jokaisesta jäsenjärjestöstä. Jaostoja on tällä hetkellä kolme ja niiden koolle kutsumisesta huolehtii Kasvon hallitus. Ensimmäinen jaosto on nimeltään puheenjohtajajaosto. Kuten nimikin jo kertoo, tähän jaostoon osallistuvat jäsenjärjestöjen puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Puheenjohtajajaoston tärkeimpiä tavoitteita ja tehtäviä ovat verkostoituminen, vertaistuki, ajankohtaisista asioista keskusteleminen ja hallopedivalinnat ym. nimeämisasiat. Toinen jaostoista on koulutuspoliittinen jaosto, johon osallistuvat jäsnejärjestöjen koulutuspoliittiset vastaavat, opsu-ryhmien ym. työryhmien edustajat ja johtokunnan opiskelijaedustajat. Kopo-jaostossa ydinasioita ovat ajankohtaisista koulutuspoliittisista asioista keskusteleminen, tiedonvälitys hallopedien ja erilaisten työryhmien jäsenten ja ainejärjestöjen välillä sekä hallopedien evästys. Kolmas jaostoista on nimeltään yhteisöllisyysjaosto. Siihen osallistuvat ainakin ainojärjestöjen tapahtuma-, kulttuuri- ja tutorvastaavat, mutta kiinnostuksen mukaan mukana saavat olla myös muut halukkaat, esimerkiksi liikunta- ja kv-vastaavat ja niin edelleen. Yhteisöllisyysjaostossa voidaan esimerkiksi suunnitella yhteisiä tapahtumia ja kehittää jäsenjärjestöjen välistä yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä heidän haluamallaan tavalla. Kasvon tarkoitus ei ole kuitenkaan järjestää tapahtumia, vaan tuoda toimijat yhteen, jotta nämä voivat halutessaan suunnitella yhteistyötä ja kehittää yhteistä toimintaa. Kaikkien jaostojen toiminta on vasta saamassa hiljalleen muotoaan ja muuttuu koko ajan yhä enemmän jäsentensä näköiseksi.


Seuraavaksi lyhyt esittely Kasvon hallituksen jäsenistä vuosimallia 2012.

Puheenjohtaja:
Nimi: Veera Ikkelä
Koulutusohjelma: luokanopettajakoulutus
Oma ainejärjestö: OKA ry
Sähköposti: veera.ikkela(a)uta.fi
Lapsuuden haaveammatti: arkkitehti
Jos olisin eläin, olisin: saimaannorppa


Varapuheenjohtaja ja kopo-jaoston koollekutsuja:
Nimi: Tiia-Liina Puupponen
Koulutusohjelma: elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutus
Oma ainejärjestö: Mentor ry
Sähköposti: tiia-liina.puupponen(a)uta.fi
Lapsuuden haaveammatti: poliisi
Jos olisin eläin, olisin: vompatti


Taloudenhoitaja ja sihteeri:
Nimi: Outi Kattelus
Koulutusohjelma: varhaiskasvatuksen koulutus
Oma ainejärjestö: ITU ry
Sähköposti: outi.kattelus(a)uta.fi
Lapsuuden haaveammatti: käsityön opettaja
Jos olisin eläin, olisin: kotka


Pj-jaoston koollekutsuja:
Nimi: Pirita Ruokonen
Koulutusohjelma: aineenopettajakoulutus (opettajan pedagogiset opinnot)
Oma ainejärjestö: Tamaus ry
Sähköposti: pirita.ruokonen(a)uta.fi
Lapsuuden haaveammatti: prinsessa
Jos olisin eläin, olisin: kissa
Yhteisöllisyysjaoston koollekutsuja:
Nimi: Anni Lukkarinen
Koulutusohjelma: matematiikan aineenopettaja, kasvatustiede
Oma ainejärjestö: Kalma ry
Sähköpostiosoite: anni.lukkarinen(a)uta.fi
Lapsuuden haaveammatti: eläintenhoitaja
Jos olisin eläin, olisin: marsu

Syksy tuo mukanaan paljon uusia tuulia ja suunnitelmissa on kaikenlaista mukavaa, josta tiedotetaan syksyn tullen enemmän. Ainejärjestöjen tapaan myös Kasvon toiminta hiljentyy kesäksi, mutta kannattaa ehdottomasti käydä jo nyt tutustumassa Kasvon nettisivuihin osoitteessa kasvo.wordpress.com ja seurata aktiivisesti, mitä kaikkea mukavaa ainejärjestöt saavat yhdessä aikaan. Jos ja kun sinulla on jotain kysyttävää Kasvoon tai sen toimintaan liittyen, ota ihmeessä yhteys minuun tai keneen tahansa Kasvon hallituksen jäseneen.

Oikein aurinkoista ja mukavaa kesää kaikille, tavataan viimeistään syksyllä!

Tiia-Liina Puupponen
Kasvo ry:n varapuheenjohtaja ja koulutuspoliittisen jaoston koollekutsuja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti