2007_1 Liikkumisen riemua

Mentorin liikuntatapahtumista:

Suksi luistaa ja sämpylä maistuu

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä alkaa ilma jo hieman lämmetä. Pakkaset hellittävät, mutta järvet ovat vielä jäässä ja tahmaista luntakin maassa. Onneksi, sillä tuolloin on Mentorin laskiaisriehan vuoro!

Yli tusinan verran mentorlaisia on saapunut Iidesrantaan ja tarkoituksena on lähteä Iidesjärveä kiertämään. Osa ottaa ihan vain omat jalat alleen, mutta monella on sukset kainalossa. Tämä ilahduttaa hiihto-opettajaamme Lauraa, vaikka keli ei meitä suosikaan.

Vuorohiihto, tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö… Hiihtotermit tulevat tutuksi ja suksi luistaa sen minkä luistaa. Kaikilla ei suju yhtä hyvin kuin toisilla. Opettajan täytyy hioa oppilaiden hiihtotekniikkaa, ja suuret kiitokset näistä opeista!

- Kuulepa, nyt sulla menee sama käsi ja jalka tässä vuorohiihdossa, kun pitäis olla vastakkainen käsi ja jalka.

No, kun hiihdot on hiihdetty, siirtyy ulkoilusta kylmennyt porukka sisätiloihin. Siellä odottaa lämmin sauna ja salaattitarjoilut. Itse leivotut kaurasämpylät nousevat yleisömenestykseksi. Mentorlaisten lämmikkeeksi on luvassa vielä tiukka Twister-skaba, jonka monista välieristä voittajaksi selviytyy notkea hiihto-opemme. Loppuilta kuluukin nenä kiinni televisiossa, sillä torstaiseen tapaan on luvassa Idols-kilpailu.

Punottavat posket, saunassa sulaneet jalat ja maistuvat sämpylät. Mentorin liikuntatapahtumasta jäi hyvä fiilis, toivottavasti ensi kerralla lähtee vielä enemmän porukkaa mukaan!

Laskiaisriehaa muisteli toinen liikuntavastaava Helena (jonka hiihtokausi jatkui vielä pääsiäisenä pohjoisessa, jee!)

Mentor päin seiniä

Huhtikuun 23. päivä joukko rohkeita kasvatustieteilijöitä lähti tutustumaan seinäkiipeilyn ihmeelliseen maailmaan. Tutustumisen meille tarjosi teekkarien kiipeilykerho Tekiila. Suuntasimme täten kohti TTY:tä intoa puhkuen. Kiipeilyseinät löytyivät TTY:n pommisuojan käytävältä. Siellä teekkariystävämme varustivat meidät kiipeilykengillä ja valjailla. Sitten pääsimmekin itse asiaan. Kiipeilyä sai kokeilla matalalla ja korkealla seinällä. Matalalla seinällä liikuttiin sivusuunnassa ja korkealla seinällä pystysuunnassa. Korkealle seinälle kiivettäessä saimme onneksi turvaköyden valjaisiimme, ettei tarvinnut sentään ihan oman onnensa nojassa roikkua. Valjaisiin kiinnitetty turvaköysi kulki kiipeilyseinän yläpäässä olevan lenkin kautta varmistajalle. Teekkariystävämme toimi köyden päässä varmistajana ja lupasi olla päästämättä irti. Korkea seinä ja teekkari varmistusköyden toisessa päässä kuulostaa pelottavalta yhdistelmältä, mutta se ei meitä rohkeita kasvatustieteilijöitä hirvittänyt. Paitsi ehkä nimeltä mainitsematonta liikuntavastaavaa jolta meinasi rohkeus loppua seinän puolessa välissä…

Joukostamme löytyi taidokkaita kiipeilijöitä, varsinaisia spiderwomaneja. Toinen toistaan nopeampia ja notkeampia kasvatustieteilijöitä kapusi seinää ylös. Toisinaan kengät lipsahtelivat ja hikiset kädet luistivat otteita, mutta se ei menoa haitannut. Seinä kavuttiin ylös asti moneen kertaan.

Uusien urheilulajien kokeileminen yhdessä on hauskaa puuhaa. Jotkut löytävät sitä kautta uuden harrastuksen, jotkut voittavat pelkojaan ja jotkut pitävät muuten vaan yhdessä liikkumisesta. Tulevaisuudessakin meillä liikuntavastaavilla on tarkoitus järjestää vastaavanlaisia lajitutustumisia ja muitakin liikunnallisia tapahtumia. Otamme uusia ideoita mielellämme vastaan ja pyrimme toteuttamaan ne parhaamme mukaan! Joten ei muuta kun toiveita esittämään!

Terhi Linnansaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti