Pääkirjoitus 1/2012

Vuoden ensimmäinen Panopticon lepää nyt silmiesi edessä. Suunnitelmissa on kuukausittain ilmestyvä Panopticon ja ainakin ensimmäisen julkaisun osalta ollaan vielä aikataulussa. Jatkossa asettamamme aikataulun perässä pysyminen riippuu paitsi meistä, lehden toimituksesta, mutta myös sinusta, lukijasta. Lehteä kun julkaistaan sitä tahtia mitä julkaistavia juttuja kertyy.
Tämän kertaisessa Panopticonissa esittäytyy Mentorin vuoden 2012 hurmaava hallitus. Luomme katsauksen kuluneen kuukauden kiinnostavimpiin opiskelijatapahtumiin ja lisäksi pääsemme tutustumaan opiskeluun kotiäidin näkökulmasta Suvi Pitkäsen artikkelissa. Tämän lehden koonnista olemme vastuussa me, Janne ja Ulla-Mari, vuoden 2012 lehtivastaavat.

Janne:
Kevätkausi on lähtenyt rullaamaan mukavasti eteenpäin, eivätkä luennot ja tentit vie kaikkea aikaa. Hyvä juttu, että tartuin ainejärjestötoiminnassa kolmeen eri vastaavuuteen, muutenhan minulle olisi saattanut jäädä vapaa-aikaa. Pöytäkirjojen intohimoisen laatimisen sekä sähköpostilistojen tunnollisen päivittämisen lisäksi minua on luonnollisesti työllistänyt jokaisen kasvatustieteilijän suosikkijulkaisu, eli tämä verkkolehti.
Tuntuu kivalta saada ensimmäinen omalla vastuulla ollut Panopticon ulos. Verkkolehden kirjoittaminen ja koostaminen on ainakin ensimmäisen kuukauden uutuudenviehätyksessä mukavaa puuhaa. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa jäädä tyytyväisenä lepäilemään, sillä Maaliskuun Panopticon odottaa kirjoittajaansa. Älkää siis luulkokaan, että lakkaan vaahtoamasta Panopticonista nyt ensimmäisen lehden jälkeen. Ehei, tulen syöttämään teille Panopticonia pitkin seuraavaa vuotta. Onneksenne lehti on virtuaalinen...

Ulla:
En voi uskoa, että alkaneesta vuodesta helmikuukin on jo kohta lopuillaan ja kohta alkaa viimeinen periodi; kevät tulee jo vauhdilla. Kuten Janne, ei omassa vapaa-ajassani tule varmasti olemaan tekemisen puutetta mitä pidemmälle kevättä mennään.  Tuutoroinnin suunnittelu on käynnistetty ja pian saamme tietää, ketkä lähtevät tekemään tuutorien arvokasta työtä ensi vuonna. Odotan innolla, että huipputiimimme pääsee keksimään ja myös toteuttamaan uusia ihania ideoita, joilla saamme myös ensi vuoden fuksit osaksi tiivistä ainejärjestöämme. Tätä tiiviyttä tullaan varmasti tarvitsemaan ensi lukuvuoden uudistusten keskelle. Ja vaikka Sinä, arvoisa lukija, et tuutoriksi olisi lähtenytkään, olet myös lämpimästi tervetullut kaikkiin Mentorin järjestämiin tapahtumiin, ne eivät ole vain fukseja varten.
Toivotan myös Panopticoniin tervetulleiksi uudet kirjoittajat, runoilijat tai vaikka kuvaajat. Mielestäni lehden pitäisi edustaa mahdollisimman monipuolisesti opiskelijoita, joten jokainen on tervetullut kirjoittamaan tai muuten tuottamaan siihen sisältöä, joko nimimerkillä tai omalla nimellään. Myös juttuvinkkejä ja palautetta saa antaa.

Hyviä lukuhetkiä toivottaen,
Janne Mikkola ja Ulla-Mari Kuusinen, lehtivastaavat 2012

1 kommentti:

  1. Tosi hyvä ajatus tää kuukausittainen lehti, pääsee tapahtumatkin eri tavalla esille! Kiva lukea :)

    Elina K.

    VastaaPoista