Ystävänpäiväbileet 14.2.

Tämän vuoden ystävänpäivänä ei yhdenkään kasvatustieteilijän ollut pakko olla yksin, sillä Mentor tarjosi mahdollisuuden osallistua Mentorin, Saluksen ja TLK:n yhteisiin ystävänpäiväbileisiin. Kyseessä olivat siis kolmen ainejärjestön yhteiskemut, joissa Salus edusti terveystieteilijöitä ja TLK lääketiedettä.

Bileet järjestettiin aina yhtä luotettavaksi todetussa Uuden Domuksen kerhotilassa Kalevassa. Tilan koko ja ennakolta loppuun asti arvoituksena pysynyt osallistujamäärä aiheuttivat hieman pohdintaa etukäteen, onhan lääketieteilijöitä ilmeisesti yli 600. Tiedotus tapahtumasta ei kuitenkaan ollut puheiden perusteella kulkenut yhtä sulavasti muilla ainejärjestöillä kuin Mentorilla, jonka seurauksena tapahtumapaikalle ilmestyi loppujen lopuksi yhteensä noin 30 hengen edustus kaikista ainejärjestöistä. Vaikka ystävänpäiväbileet jäivät potentiaaliseen osallistujamäärään nähden varsin pieniksi, oli paikalle saapunut opiskelijajoukko kooltaan juuri sopiva Domuksen kerhotilaan nähden.

Juhliin oli varattu kevyttä purtavaa ja alkuilta sujui ruokailun, jutustelun ja tutustumisen parissa. Hieman myöhemmässä vaiheessa iltaa oli aika nousta ylös tuoleilta ja siirtyä varsinaisen ohjelman pariin. Ensimmäiseksi kilpailtiin lajissa, joka oli mentorlaisille tuttu jo Kasvajaisista. Kyseisessä leikissä oli tarkoituksena joukkueen voimin saada mahdollisimman suuri määrä pahvilautasia pysymään joukkueen jäsenten eri kehonosien välissä. Kisaan osallistui jokaiselta ainejärjestöltä yksi joukkue. Ennakkosuosikin paineet osoittautuivat liian koviksi mentorlaisille, sillä kasvatustieteilijät pudottivat lautasen ensimmäisinä.

Toisessa ohjelmanumerossa koottiin kolmen hengen joukkueet siten, että jokaisessa joukkueessa oli yksi edustaja kustakin ainejärjestöstä. Tässä kilpailussa tarkoituksena oli muuttuvien ohjeiden mukaisesti pitää ryhmältä vain tietty määrä raajoja koskemassa maata. Esimerkiksi ohjeet vain kahden jalan ja kahden käden käytöstä johtivat toinen toistaan akrobaattisempiin suorituksiin. Tämän jälkeen pelattiin vielä kolmeen joukkueeseen jakautuneina ryhmä-Aliasta, jossa jokainen joukkue pyrki arvaamaan mahdollisimman monta toistensa selittämää sanaa 3 minuutin aikana. Varsinaisten ohjelmien jälkeen ihmiset keskustelivat vielä jonkin aikaa ja pelailivat muunmuassa biljardia kerhohuoneen pöydällä. Illan pimetessä muutamat henkilöt ottivat vielä suunnakseen Tampereen keskustan, mutta suurin osa juhlijoista käänsi kurssinsa tunnollisesti kohti kotejaan ja seuraavan aamun aikaisia herätyksiä.

-Janne Mikkola





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti