Kyykkäraportti

Akateemisen kyykän maailmanmestaruus kilpailut järjestettiin lauantaina 11.1.2012 Tampereen Hervannassa.
Oli ilo huomata kuinka yli 4000 haalariasuista opiskelijaa ympäri Suomea oli liikenteessä
jo ennen kello yhdeksää lauantaiaamuna. Pirteää kulkijaa näkyi ympäri TTY:n kampusaluetta, toisten pirteys lähti kilpailujännityksen tuomasta adrenaliinista, toiset turvautuivat minttukaakaon voimaan.

Sää oli varsin suotuisa, kovista pakkasista ei ollut tietoakaan ja saimme kisata maailmanmestaruudesta mukavan leudoissa merkeissä. Pelin ideahan lyhykäisyydessään on heittää kartuilla riviin asetetut kyykät ulos omasta pelineliöstä ja vähiten miinuspisteitä, joita tulee neliöön jääneistä kyykistä, saanut joukkue voittaa.

Oma joukkueemme lähti kisaan Winston Churchillin sanojen innoittamana: ”without victory there is no survival!” Mutta niin vain kävi, että selvisimme mainiosti, voitosta huolimatta...
Vastassamme oli kolme taitavaa joukkuetta, jotka tarjosivat kovan haasteen ensikertalaisille. Tuli todettua, että peliä olisi voinut ehkä testata ennen ”kehään” astumista ja karttua pidellä kädessään ennen ensimmäistä kisaheittoa ja ensimmäinen peli menikin hioessa pelitekniikkaa. Mutta niin ne heitot vain paranivat pelien edetessä, ja tuloksemme olisi varmasti ollut aivan eri jos heitot olisivat osuneet useammin kohteeseen.

Joukkueiden keskeinen tunnelma oli kannustava, ja ”haukea”(=huti) huudeltiin ihan hyvässä hengessä.:) Oli todella mukavaa päästä tutustumaan eri paikkakunnalta tulleisiin kisaajiin ja vanhoihin kyykkäkonkareihin. Kuulema hyvä nesteytys on kaiken a ja o kun maailmanmestaruudesta kisataan.

Iso kiitos kannustusjoukoillemme, jotka jo aamutuimaan tulivat katsomaan ja tukemaan meitä koitoksessamme. Kolmen pelin eli alkukierroksen jälkeen siirryimme itsekin kannustusjoukkoihin ja kannustamaan toista fuksijoukkuettamme, jolla peli oli vielä kesken.

Ei niin voitokkaina, mutta mahtavaa kokemusta rikkaampana oli helppo jatkaa päivää ja iltaa rennoissa merkeissä opiskelijatovereiden seurassa. Kyykkä oli todella onnistunut opiskelijatapahtuma, jossa oli sitä kuuluisaa urheilujuhlan tuntua. Tosin kukaan todennäköisesti ei ottanut peliä liian vakavamielisesti vaan kyykkäkentillä vallitsi erittäin iloinen ja lämminhenkinen tunnelma. Suosittelen kaikkien laittavan tämän tapahtuman ns. korvan taakse ensi talvea varten, jolloin toivon mukaan lähdemme tavoittelemaan maailmanmestaruutta suurella kasvatustieteilijöiden joukolla! 

-Jarita Laitinen



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti