Pääkirjoitus 2/2

Syksy. Monelle ihmiselle masentavin vuodenaika, toisille taas suosikkivuodenaika pimenevine iltoineen. Itse lukeudun enemmän jälkimmäisiin, sillä syksy tarkoittaa hyvällä tavalla kiireisempää aikaa. On enemmän menoja sekä kaikenlaisia tapahtumia, joissa tapaa kiinnostavia ihmisiä. Toisaalta paluu arkeen ei aina suju parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kyllä se motivaatio yleensä pikkuhiljaa palaa. Tai sitten ei.

Syksy edustaa tietyllä tapaa muutosta, sillä silloin usein tapahtuu jotain uutta, olkoon se sitten pieni tai koko elämään vaikuttava muutos. Ainakin uusille opiskelijoille syksy on jännittävää, uuteen sopeutumisen aikaa. Omalla kohdallani opiskelujen aloittaminen kolme vuotta sitten muutti koko elämäni, oli totuttava täysin uudenlaiseen rytmiin sekä tuntemattomaan kaupunkiin. Yliopistossammekin puhaltavat uudet tuulet. Ensi syksynä sitten muuttuu monikin asia, kun uudet tutkinto-ohjelmat pannaan täytäntöön. Siitä syksystä tulee varmasti mielenkiintoinen kaikille!

Syksy on myös haikeaa aikaa, sillä kaikki kesän ihanat muistot ovat vielä tuoreena mielessä. Tätä kirjoitettaessa kesästä on tosin jo tovi aikaa, vaikkei siltä tunnukaan. Syksy on taas edennyt kuin huomaamatta marraskuun kynnykselle. Joskus toivoo, että voisi vaan pysähtyä tähän hetkeen ja nauttia syksyn tuomasta tunnelmasta pidempään. Olisi hienoa, jos jostain voisi ostaa lisää aikaa. Se lienee monen muunkin kanssaihmisen toive, mutta ei auta kuin tehdä tilaa talvelle ja ennen kaikkea joululle! Lomahan se siellä taas siintää edessä. ;)

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

-Emmi Yli-Luoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti