Mentorilaiset vierailulla Ylessä!



Jos et ollut tietoinen niin Mentorilaiset pääsivät kolmas päivä marraskuuta Ylen Tohlopin toimipaikkaan esittelykierrokselle. Esittelykierrokselle osallistui noin kolmekymmentä mentorilaista ja matkustimme Tohloppiin bussilla. Siinä saivat sitten muut matkustajat ihmetellä, kun niin iso ja eläväinen porukka hyppää bussiin. Kulttuurivastaava (2010) oli tietysti enemmän kuin mielissään siitä, että näinkin iso porukka oli innostunut tulemaan hänen kanssaan esittelykierrokselle.

Esittelykierroksella porukka jaettiin kahteen eri ryhmään ja oppaat näyttivät meille erilaisia studioita ja lavasteita. Pääsimme jopa puvustamoonkin, jossa on kuulemma yli 500 erilaista asukokonaisuutta. Tosin, sieltä ei enää vuokrata naamiaisasuja, vaan Ylellä on keskustassa oma toimipisteensä asujen vuokraukselle. Sinne kannattaa siis mennä, jos haluaa jotain erilaista naamiaisiin.

Lisäksi meille valaistiin myös sitä, millainen maskeeraushuone on ja olihan siellä erittäin kirkkaat valot niin, että jokainen finni ja näppy varmasti näkyi. Käytiin katsastamassa myös Tartu Mikkiin-lavasteet ja voitteko uskoa, että ne kasataan vain viittä lähetystä varten (toivottavasti muistin tuon lukumäärän oikein)? Toisin sanoen, siis Tartu Mikkiin- ohjelmaa kuvataan vain viisi jaksoa kerrallaan. On siinä laittamista ja kasaamista.

Jokatapauksessa vierailu oli erittäin mielenkiintoinen. Toivottavasti muutkin mun kanssa olleet tykkäsivät. Tässä vielä yksi kuva Nenäpäivän lavasteista.

Kiitos, että olitte innokkaita lähtemään!

Minna Vierula
Kulttuurivastaava 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti