2007_2 Mediamaisteri Group – Mentorin yritysvierailu 5.11.2007

Mentor ry:n jäsenet loikkasivat yliopistolta tien toiselle puolelle maanantaina 5.11. kahdessa 17 hengen ryhmässä. Kohteena oli oppimisen ja osaamisen asiantuntijayritys Mediamaisteri Group. Avainkäsitteitä yritykselle ovat sähköiset ratkaisut ja verkko-oppiminen sekä asiakaslähtöisyys, verkostoituminen ja tiedonhankintataidot. Mediamaisteri Group tarjoaa erilaisia verkkotyövälineitä osaamisen ja toiminnan kehittämiseen niin eri julkisensektorin yksiköille kuin yksityisille yrityksille. Se on tarjonnut myös monelle kasvatustieteilijälle mielenkiintoisen ja monipuolisen työpaikan.

Vastaanottamassa vierailijoita oli KM Kaisa Huunonen, joka kertoi yrityksestä ja omasta työstään kasvatustieteilijän näkökulmasta. Pk-yritys on tarjonnut hänelle hyvän näköalan yritysmaailmaan, sekä mahdollisuuden toteuttaa omia pedagogisia taitoja kasvatustieteilijänä. Maisterin tutkinto on hänen mielestään antanut hänelle myös hyvät valmiudet nopeaan tiedonhakuun ja tiedon organisointiin. Omilta opiskeluvuosiltaan hän olisi kuitenkin toivonut enemmän valmistamista yritysmaailman vaatimaan tehokkuus- ja liiketoiminta-ajatteluun. Hän näkee myös nykypäivän kasvatustieteiden tutkinnossa heikkoutena vajaat tieto- ja viestintätekniikka taidot.

Vinkkeinä opiskelijoille Huunonen halusi korostaa jokaisen omien tavoitteidensa kirkastamista, vaikka keskittyminen tietyille alueille aina sulkeekin jotain muuta pois. Olennaista on myös kontaktien luominen sekä valmius heittäytyä tilaisuuden tulle. On oltava valmis muutoksille sekä ottamaan riskejä ja joskus luopumaan jostakin. Mediamaisteri Group on hänelle myös opettanut pienen yrityksen edut ja haitat verrattuna suuriin yrityksiin tai julkiseen sektoriin työnantajana. Pieni tai keskikokoinen yritys vaatii työntekijältä täyttä työpanosta, kokonaisvaltaisuutta ja organisointikykyä. Toisaalta se antaa työntekijälle mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhönsä sekä läpinäkyvän organisaation niin rakenteeltaan kuin toiminnaltaan. Jos siis olet valmis kasvattamaan sisäistä yrittäjyyttäsi, Mediamaisteri Group tarjoaa sinulle oivan harjoittelupaikan.

Johanna Hongisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti