Hallituksen blogi: Puheenjohtajan tervehdys

Hei sinä Mentorin jäsen! Kevät on tullut ja takana on jo muutama kuukausi uuden hallituksemme toimintaa. Puheenjohtajan roolissa olen saanut toimia tähän mennessä monenlaisissa tehtävissä. Hallituksen kokousten pitämisen, APN-tapaamisiin ynnä muihin tilaisuuksiin osallistumisen ja yleisenä organisaattorina toimimisen lisäksi olen osallistunut aktiivisesti opiskelijoiden edunvalvontaan yksikössämme opetussuunnitelmauudistukseen liittyen. Toimin opiskelijoiden edustajana koko opetussuunnitelmatyötä koordinoivassa ”kokopoolissa”, joka kokoontui alkuvuodesta tiiviiseen tahtiin. Nyt opetussuunnitelma on kuitenkin jo johtokunnassakin hyväksytty ja on aika odottaa innolla sitä, mitä ensi syksy tuo uudistuksineen tullessaan. Osallistujia ”kokopooli on tour” -tapahtumaan siitä, miten opetussuunnitelmauudistus vaikuttaa opintoihin syksyllä, osallistui lähes 60 mentorlaista. Jos et ollut paikalla, voin kertoa, että tilaisuuden tärkeimmät pointit lienivät kolmen vuoden siirtymäaika (eli jokaisella on kolmen vuoden ajan täysi oikeus suorittaa vanhaa tutkinto-ohjelmaa, uuteen ei siis ole pakko vaihtaa) ja yleinen positiivinen syksyn odottaminen. Uusi ops löytyy myös jo netistä (http://www10.uta.fi/opas/koulutus.htm?opsId=125&uiLang=fi&lang=fi&lvv=2012&koulid=14).

Syksyllä me siis siirrymme paitsi uuteen opsiin, myös muutamme Virta-rakennukseen, joka on kokonaan varattu kasvatustieteille ja sinne on suunnitteilla mm. kahvila ja ainejärjestötiloja opiskelijoille. Kasvatustieteiden kentän laajempi ymmärtäminen mahdollistuu nyt, kun olemme kaikki samassa tilassa ja yhteisillä luennoilla - mikä on rikastuttavaa ja upeaa. Yhteistyö muiden ainejärjestöjen kanssa tulee tiivistymään ja monipuolistumaan. Meidän on kuitenkin huolehdittava Mentorin puolesta myös siitä, että me elokkaan opiskelijat säilytämme identiteettimme ja emme jää muutoksessa kenenkään jalkoihin. Mentorlaisten puolia siis pidetään edelleen – se on ykköstavoitteemme! 

Mentorin hallituksen kunnia-asia on organisoida Mentorin toimintaa sellaiseksi, että ajamme opiskelijoidemme etua opintoihin ja muihin asioihin liittyvissä kysymyksissä ja pyrimme järjestämään opiskelijoitamme kiinnostavia tapahtumia ja tilaisuuksia. Intoa ja asiantuntijuutta löytyy ja pyrimme jatkamaan sekä vanhoja perinteitä että keksimään uusia juttuja. Jos sinulla on ideoita tai kehittämisehdotuksia opiskeluun tai vapaa-ajan aktiviteetteihin liittyen, käänny ehdottomasti puoleemme. Me olemme olemassa teitä varten!

Oli toimintamme sinulle aikaisemmin tuttua tai tuntematonta – tule mukaan! Kaikista tapahtumista tiedotetaan sähköpostilistalla ja yleensä vielä myös ilmoitustaululla (Päätalolla alakuppilan lähellä, mikroluokkia vastapäätä) sekä Facebookissa. Jokainen mentorlainen on lämpimästi tervetullut kaikkiin tapahtumiimme. Kannattaa myös osallistua hallituksemme kokouksiin ja seurata hallituksen kokouksen pöytäkirjoja, sillä niiden avulla pysyy hyvin kartalla Mentorin toiminnasta. 

Ja mitä ikinä mielessäsi Mentorin asioihin liittyen onkaan, älä epäröi ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Ystävällisin terveisin,
jaksamista vikaan periodiin
ja ihania keväisiä valonpilkahduksia toivottaen,
pj:nne Sanna
Sanna-Mari Salonen
sanna.salonen@uta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti