Panopticon testaa: Urheilutapahtumat opiskelijahintaan

Tampere on perinteikäs urheilukaupunki. Manselaisia, vähintään kansallisen tason, huippujoukkueita löytyy esimerkiksi jääkiekosta, jalkapallosta, koripallosta, lentopallosta ja salibandystä. Useat urheiluseurat tarjoavat harjoittelu- ja kisapuitteita oman kylän tytöille ja pojille ja tuon urheiluseuraperinteen hedelmiä saadaan ihailla muun muassa Kiira Korven, Tero Järvenpään ja Tommi Evilän suorituksissa.

Tällä kertaa Panopticon kävi testaamassa saako opiskelijakorttia vilauttamalla alennusta lentopallon Mestaruusliigan finaalien pääsylipussa. Vaikka tamperelaisjoukkueen, Isku Volleyn, matka hyytyi tänä vuonna jo puolivälieriin, saatiin Tampere Areenalla nauttia kovatasoista lentopalloa Vammalan Lentopallon ja Loimaan Hurrikaanin toimesta. Finaaliotteluista VaLePan kotiottelut pelataan tällä kaudella Tampereella, sillä liigan sääntöjen mukaan finaaleihin on mahduttava vähintään 1500 katsojaa ja sastamalalaisjoukkueen kotisali ei vedä tuota määrää. Tämä onkin antanut tamperelaisille oivan mahdollisuuden seurata tiukkaakin tiukempaa finaalisarjaa kotimaisemissa.

Otteluihin pysyy ostamaan numeroidun tai numeroimattoman lipun Ennakkolippu-verkkokaupan kautta tai suoraan ovelta. Normaalilipun hinta finaaleihin on 25 euroa ja opiskelijahinnaksi ilmoitetaan 20 euroa. Kirjoittajan mielestä viiden euron alennus on mukava kädenojennus opiskelijoiden suuntaan, vaikka hinta edelleenkin on melko korkea. Toimitus päättää ottaa riskin ja jättää lipun ostamisen kisapäivälle ja ottelun lipunmyyntiin.

Lipun ostaminen tiskiltä sujui mutkattomasti eikä opiskelijakorttia edes kysytty. Riitti kun kertoi haluavansa ostaa opiskelijalipun. Sinänsä on harmi, ettei korttia kysytty, sillä kuka tahansa olisi voinut vain ilmoittaa olevansa opiskelija ja nauttia eduistamme. Tunnelma ottelussa oli kuitenkin katossa ja mukaan olisi varmasti mahtunut lajia tuntematonkin. Yleisöstä aisti, että se selvästi nautti näkemästään ja erityisesti kummankin joukkueen fanit olivat innoissaan.

Mikäli lukija ei innostu juuri lentopallosta, on Tampere pullollaan lukuisia muitakin vaihtoehtoja urheilutapahtumien seuraamiseen. Kevään aikana Tampereen Pyrintö pelaa vielä kotiotteluitaan Pyynikin palloiluhallissa, kesän aikana Ratinassa on tarjolla jalkapalloa ja syksyllä pyrähtävät jälleen käyntiin jääkiekon sm-sarja. Näihin kaikkiin otteluihin myydään erikseen opiskelijahintaisia lippuja, jopa kausikorttejakin. Haastankin sinut, arvoisa lukijamme, kokeilemaan ennakkoluulottomasti paikallisen urheiluseuratyön tukemista menemällä seuraavan vuoden aikana seuraamaan jotakin huippu-urheiluottelua Tampereella. Ties vaikka sisäinen faniutesi heräisi henkiin tai tapaisit elämäsi kumppanin.

-Ulla-Mari Kuusinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti