Hallituksen blogi: Kevät tuutoroinnin parissa

Kevät ja lukuvuosi lähenee loppuaan ja kesälomien alkuun on noin kuukaudenpäivät. Ensi vuoden tuutoroinnin suunnittelu on kovassa vauhdissa ja sitä on tekemässä järisyttävän loistava tiimi. Mukana on sekä kokemusta että uusia naamoja ja tiimimme pursuilee ideoita. Varmasti jotain vanhaa ja tuttuakin tulee olemaan, mutta ensi syksyn yksikköuudistus tulee myös vaikuttamaan Elinikäisten oppijoiden elämään.

Yksi tulevista haasteistamme on uusien opiskelijoiden orientoiminen samalla osaksi Mentoria ja osaksi Kasvatustieteiden yksikköä. Monilla meille tulevilla opiskelijoilla on jo joitain edeltäviä opintoja ja niiden sovittaminen meille uuteen tutkinto-ohjelmaan tulee varmasti olevan haastavaa, ainakin meille tuutoreille. Myös muiden yksiköiden uudet tutkinto-ohjelmat tuovat oman lisämausteensa muun muassa järjestämämme sivuaineinfon sisältöön. Kuitenkin, tiimimme on luottavainen ja odottaa innolla pääsevänsä opastamaan ensi vuoden fukseja yliopiston ihmeelliseen maailmaan.

Uusia tuulia ensi syksynä tulee olemaan yhteistyökuviot Kasvatustieteiden yksikön muiden ainejärjestöjen kanssa. Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen muuttaessa Tampereelle ja samalla meidän kanssamme varhaiskasvattajien seuraksi Virta-rakennukseen saamme loistavan tilaisuuden laajentaa näkemystämme omalla alallamme. Yhteistyö OKAn ja ITUn kanssa on jo poikinut uusia, yhteisiä, ideoita tuutorointiin ensi vuodelle. Jotta ”vanhoille” mentorlaisille jää jotain odotettavaa syksylle, jäävätköön nämä uudet tuulet vielä hieman varjon puolelle ja paljastettakoon nämä vasta syksyn aikana.

Toivon lämpimästi, että mentorlaiset ottavat ensi syksyn uudet tulokkaat yhtä lämpimästi vastaan kuin viime syksynäkin. Syksyn aikana tulee olemaan lukuisia tapahtumia fukseille ja näihin tapahtumiin ovat tervetulleita myös muut Mentorin jäsenet. Tutkintouudistus tuo meitä kaikkia yksikön opiskelijoita lähemmäksi toisiaan, mutta toivottavasti se myös vahvistaa meitä osana Mentor-perhettä.


Iloisin yhteistyöterveisin,

Ulla-Mari Kuusinen
Mentorin tuutorvastaava ½ vuosimallia 2012

P.S. Suosittelen laittamaan kalenteriin ylös päivämäärän 6.9.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti