2008_2 Mentorin fuksisyksy – pissiksiä, toogia ja tonttulakkeja

Kaikki alkoi jo päivää ennen meidän fuksien orientointipäiviä. Kokoonnuimme illalla rautatieasemalle omppuhaalaristen tuutoreiden kanssa ja lähdimme Telakalle viettämään hauskaa tutustumisiltaa yhdessä. Tutustuminen toisiin fukseihin ja tuutoreihin oli mahtava idea – yliopisto-opiskelun aloitus sujui siten helposti ja miellyttävästi. Muunlaisiakin tutustumistilaisuuksia oli järjestetty meitä varten todella runsaasti. Kävimme mm. tuutorryhmittäin kahvilla, tapasimme säännöllisesti juttelun merkeissä ja kiersimme yliopistolla. Tampere-cityyn tutustuttiin myös syksyn alussa - liitelimme bussilla sinne tänne ihanien lentoemäntätuutoreiden esitellessä paikkoja.

Fuksien tervetuliaisbileet, Kasvajaiset, järjestettiin tänä vuonna ihkulla pissisteemalla. Pyörimme Tampereen keskustassa pinkeissä pissistamineissa käärien sätkiä, mussuttaen suuntäydeltä vaahtokarkkeja ja hehkuttaen teinisiskoihkudaa -juttuja ohikulkijoiden naureskellessa ja mulkoillessa meitä epäluuloisesti. Kelloportin saunalla ilta huipentui parhaan pissiksen ja pissisryhmän palkitsemiseen, mistä muistuttaa allekirjoittaneen haalareissa komeileva ihana, pinkki Pissis 2008 -haalarimerkki! Hih...

Sitseilykin aloitettiin hyvissä ajoin – toogiin pukeutunut joukko nautiskeli tarjoilusta ja testaili laulutaitojaan syksyn pimeydessä. Laulutaitoja testattiin myös fuksi-illassa, jossa karaoke raikui (ainakin nuotin vierestä). Muitakin yhdessäoloiltoja, kuten peli-ilta, järjestettiin syksyn aikana tuutorryhmittäin tai koko fuksijengille. Kasvatustieteilijät pääsivät myös testailemaan jalkapallotaitojaan turnauksessa henkilökuntaa vastaan liikuntapäivänä.

Kansainvälisyysteemalla pidetty viini-ja juustoilta Markuksentorin kerhohuoneella oli myös vertaansa vailla. Mentorilaisia (erityisesti meitä fukseja) lappasi sisään niin paljon, että istumapaikat, viinit, juustot, keksit ja hedelmät katosivat alta aikayksikön. Onneksi ehdin itse paikalle ensimmäisten joukossa! Oli todella hauska kuunnella vaihto-oppilaiden hulvattomia kertomuksia kokemuksistaan oudoissa maissa.

Syksyn aktiviteeteistä viimeisin oli tietenkin fuksien järjestämät pikkujoulut, josta en tiedä yhtään mitään, sillä en päässyt paikalle. Hyvin katkeroituneena voin kuitenkin todeta, että paikalla oli tonttuilemassa taatusti suuri ja iloinen joukko komeita pukumiehiä ja naisia pikkumustissaan. Ensi vuonna sitten, toivottavasti... Elleivät tulevat fuksit valitse pukukoodiksi järkyttäviä poropukuja.

Syvä anteeksipyyntöni, mikäli en muistanut puoliakaan Mentorin järjestämistä ihanista aktiviteeteistä. Ainakin minun fuksisyksyni on ollut niin toiminnantäyteinen, että odotan jo innolla, mitä keväällä on tiedossa. Mutta ehkä on hyvä vähän levätä ennen sitä – eli rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

Sanna-Mari Salonen, Fuksi -08

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti